Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (http://www.marksavanyusag.hu)

Címlap > Savanyú káposztafőzelék

Savanyú káposztafőzelék [1]

 

Hozzávalók:

 60 dkg savanyú káposzta, 6 dkg zsír, 4 dkg liszt, 8 dkg vöröshagyma, pirospaprika, só, 2 dl tejföl, ek.nyi kapor.
 
  Elkészítés: A vízzel kimosott savanyú káposztát annyi vízzel helyezzük fel főni, hogy azt elfedje a víz. A rántást a következőképpen készítjük el: Felhevítünk 6 dkg zsírt, hozzátesszük a lisztet, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, kaprot és paprikát, és egy kevés hideg vízzel feleresztjük, majd a káposztába keverjük. Az egészet jól felforraljuk. Tálaláskor tejföllel ízesítjük. Igen jó ízű lesz a savanyú káposzta, ha egy kis füstölt vagy nyers hússal főzzük. A füstölt szalonna bőrkéje is igen kellemes ízűvé teszi a főzeléket.

Savanyított káposztával készült egyéb ételek [2]

Forrás URL: http://www.marksavanyusag.hu/content/savany-k-posztaf-zel-k

Linkek:
[1] http://www.marksavanyusag.hu/content/savany-k-posztaf-zel-k
[2] http://www.marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-val-k-sz-lt-egy-b-telek